Bio

Kimberley Klaver (Amstelveen, 20 december 1985)

Kimberley Klaver volgt van haar 5e tot haar 15e levensjaar dans, zang en acteerlessen bij musicalacademie Lucia Marthas. Ondertussen speelt zij rollen in series als ‘Oppassen’ en politieserie ‘Russen’. Op haar 16e heeft ze haar eerste hoofdrol te pakken als Marlous in BNN serie ‘Cut!’. Daarna volgde BNN ‘Cutzomer’.

Na haar middelbare school gaat Kimberley reizen en bij terugkomst besluit ze om Communicatie en Media te gaan studeren met als specialisatie Radio en Televisie. Naast haar studie gaat Kimberley een vaste rol spelen in de serie ‘Voetbalvrouwen’ als tomboy Jamie. Na een seizoen Voetbalvrouwen krijgt ze één van de hoofdrollen in de serie ‘Spangas’ en kruipt ze in de huid van Annabella. Deze rol speelt Kimberley vier seizoenen lang met veel plezier.

Ondertussen is Kimberley ook druk met presenteren voor ‘Emma TV’ en tijdens haar afstuderen maakt Kimberley een half jaar lang online items onder de noemer Que Paso voor de krant Sp!ts. Voor deze items doet ze naast het presenteren ook het monteren en de verslaggeving. Na haar afstuderen volgde de film ‘Spangas op Survival’. Daarna speelt Kimberley vaste rollen in series als ‘Raveleijn’ en schittert ze naast Johnny de Mol als de doorgedraaide Katja in de serie ‘Crimi Clowns 1 en 2’ en ‘Crimi Clowns de movie’.

In 2014 is Kimberley te bewonderen in de AVRO avonturenserie ‘Atlas’ waar ze de finalist is.

Ook maakt ze voor 3FM Serious Request 2014 radio en televisie op de ijskoude Noordkaap en reist ze met 3FM door scandanavie om geld in te zamelen voor het goede doel.

Kimberley’s passies zijn o.a. reizen, televisie maken, spelen en schrijven. Zij schreef dan ook maandelijks een column voor de Glamour over seks, love and other drugs.

In 2015 is Kimberley veel bezig met acteren. Zo speelt zij een rol in de thriller bioscoopfilm ‘Sneekweek’

Verder heeft Kimberley een vaste rol in de nieuwe dramaserie ‘Vechtershart’ op BNN.

En voor het derde seizoen van ‘Crimi Clowns’ zal zij in 2016 weer in de huid kruipen van de psychotische Katja. En ook komt er in 2016 een 2e seizoen van de bejubelde BNN serie Vechtershart waar Klaver de rol van Kirsten speelt.

Naast het spelen wilde Kim net als tijdens haar studie ook graag weer in de rol kruipen van programmamaker.

En dus bedacht zij het programma BADGASTEN voor LINDA.TV.

Hierbij neemt Klaver de rol van presentatrice/interviewster op zich, maar ook doet ze hierin redactie en productie en draagt zij de gasten aan.

In samenwerking met LINDA.TV is Kimberley Klaver in 2015 en 2016 online te zien in het nieuwe programma ‘Badgasten’, waarin bekende mannen en vrouwen zoals o.a Lauren Verster, Loes Haverkort, Jan Versteegh, Diederik Ebbinge en Johnny de Mol bij haar in bad stappen.  Kim vraagt de gasten de “kleren van het lijf” en gaat in gesprek met hen over o.a. carrière, dromen, seks, liefde en schoonheid. Dit in de meest rauwe vorm, geen make up, geen strakke looks, maar puur en echt, in de badkuip.

Haar kernwaarden zijn avontuur, toewijding , uitdaging en passie. Interesses: o.a human interest, cultuur, film en theater, reizen.

Ze is actrice, presentatrice en programmamaker.

Het management van Kimberley Klaver valt onder Creative Connectors.